26 Ekim 2010 Salı

PATENTLE İLGİLİ WEB ADRESLERİ:

PATENTLE İLGİLİ  WEB ADRESLERİ:



www.tpe.gov.tr; Türk Patent Enstitüsü’nün resmi web sitesidir. Bu sitede Türkiye’de tescil edilmiş yerli ve yabancı  bütün ;patent ve faydalı modelleri inceleyebilirsiniz.

http://www.uspto.gov/; Amerika Birleşik Devletleri patent ofisinin resmi web sitesidir. Bu sitede AB.D de tescil edilmiş bütün patentleri inceleyebilirsiniz.

http://www.freepatentsonline.com/; Patentlerle ilgili üye olup araştırma yapabileceğiniz ücretsiz bir sitedir.Bu sitede Amerikan Patentleri; PCT  sistemine göre tescil edilmiş uluslararası patentler,Avrupa Patentleri ve Japon patentlerini inceleyebilirsiniz.Aynı zamanda çeşitli ana sektörlere göre hızlı araştırma yapabilirsiniz.

http://www.freshpatents.com/: Patentlerle ilgili üye olup araştırma yapabileceğiniz; özellikle de yeni patentleri sektörlere göre, buluşçulara göre vs. takip edebileceğiniz  ücretsiz bir sitedir.

http://www.dpma.de/; Almanya Patent ofisinin resmi web sitesidir. Almanya’da tescilli patent ve faydalı modelleri bu sitede inceleyebilirsiniz.

http://eng.kipris.or.kr/eng/main/main_eng.jsp (Güney Kore Patent ofisi); Güney Kore Patent ofisinin İngilizce sayfalarında Güney Kore patentlerini inceleyebilirsiniz.

http://tr.espacenet.com/; Bu sitede Bütün Avrupa ülkelerinin patentlerine ve ayrıca PCT  sistemine göre tescil edilmiş uluslararası patentleri inceleyebilirsiniz.

http://www.patenthatti.com/; Patentlerle ilgili haberler, ilginç buluşlar, satılık patentler ve makalelere bu siteden ulaşabilirsiniz.

http://www.patentfabrikasi.com.tr/;Patentlerle ilgili haberler, ilginç buluşlar ve makalelere bu siteden ulaşabilirsiniz.


http://www.adrespatent.com/; Türkiye’nin önde gelen patent vekili firmalarından Adres Patent’in web sitesi.

http://www.patentakademisi.com/ Patentlerle ilgili haberler, ilginç buluşlar; eğitici bilgiler ve makalelere bu siteden ulaşabilirsiniz.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa